’t Rozenpoortje

Peuterspeelzaal het Rozenpoortje

Peuterspeelzaal het Rozenpoortje in Vrije School de Driestroom heeft een antroposofisch achtergrond. Maximaal vier ochtenden in de week komen peuters van tweeëneenhalf tot vier jaar hier zichzelf, anderen en de wereld om hen heen ontdekken. In onze manier van werken zijn we geïnspireerd door onder andere de ideeën van Rudolf Steiner. Zo worden natuurlijke spelmaterialen gebruikt, natuurlijke kleuren in de ruimtes en speelgoed dat de fantasie van de kinderen prikkelt. Het programma gaat mee met de seizoenen. Dat betekent dat de liedjes, verhaaltjes en activiteiten kinderen een ervaring geven zodat ze de seizoenen en de natuur leren kennen. Zo wordt er gezorgd dat wanneer kleuters doorstromen naar de Driestroom, zij al gewend zijn aan de manier van werken. En dit draagt bij aan een fijne overgang naar de basisschool.

Ruimte voor spel & creativiteit

De basis van een kind wordt in de eerste zes jaar gevormd. Dus heeft een peuter baat bij vrijheid voor het onderzoeken, verkennen en leren kennen van zichzelf in relatie tot de wereld om hem heen. Dat doen we door middel van spel, creativiteit en bijvoorbeeld verhalen vertellen. Denk aan bewegingsspellen tijdens het kringmoment en activiteiten op het gebied van dans, muziek, beweging en beeldende vorming. Op deze manier werken we o.a. aan de verschillende ontwikkelingsniveaus van een kind: het lichaam, de zintuigen, het intellect, de creativiteit, de intuïtie en het bewustzijn. We wisselen de intern gerichte activiteiten af met extern gerichte, zodat er altijd weer een moment van rust is.

Openingsdagen en tijden

Het Rozenpoortje is 40 weken per jaar vier ochtenden geopend van 08.30 uur tot 13.00 uur. Op de woensdag en tijdens alle schoolvakanties zijn wij gesloten.

LRK nummer: 103913014
Telefoonnummer: 073-7200903

Welkom bij kinderopvang Zonnelicht

Interesse in een rondleiding?