Peuters

Het Regenboog­programma op de peutergroepen

Als kinderen ongeveer twee jaar zijn stromen ze door naar de peutergroepen. Op deze groepen krijgen ze met hun leeftijdsgenootjes meer uitdaging en is er veel aandacht voor het ontdekken van de wereld om hen heen. Net als op de babygroepen werken we op de peutergroep volgens het Regenboogprogramma. Dat betekent dat elke dag een ritme gevolgd wordt. Het natuurlijke proces van zelfbewustwording wordt begeleid, gebruik makend van verhaaltjes, liedjes & spelletjes. Deze methode biedt het kind de ervaring om de mogelijkheden in zichzelf te leren ontdekken.
Zo bieden onze pedagogisch medewerkers allerlei activiteiten aan om bijvoorbeeld de grove motoriek te ontwikkelen: gymen, dansen en kinderyoga. De zintuigen worden geprikkeld door te voelen, ruiken of écht ergens naar te kijken gebruik makend van Montessori materialen. Bij de intellectuele ontwikkeling is aandacht voor sorteren, combineren, associëren en het geheugen, waardoor het kind deze functies in zichzelf ontdekt. Hiervoor wordt dagelijks geselecteerd spelmateriaal aangeboden. Bij creatieve ontwikkeling krijgt het kind verschillende mogelijkheden aangeboden om de fantasie te prikkelen, middels muziek, dans, tekenen & schilderen. Het is een manier om je te uiten én te onderzoeken. We bieden peuters veel mogelijkheden om dit te doen in ons creativiteitslokaal.
Zo voorziet het Regenboogprogramma in de behoefte aan ontwikkeling op een speelse een aansprekende manier. Gebruik makend van verhaaltjes, liedjes en spelletjes ontwikkeld een kind een gevoel voor en ontdekt de wereld om zich heen. De verschillende ruimtes zijn zo ingericht dat het kind op een uitdagende manier bezig kan zijn met het gekozen spelmateriaal.

“Door de rust en de liefde die in de groep voelbaar is, gaat mijn zoon altijd weer blij naar huis.”

Ouders van Rozemarijn van Engelen – ‘s-Hertogenbosch

Welkom bij kinderopvang Zonnelicht

Interesse in een rondleiding?