KDV Zonnelicht

Kinderdagverblijf Zonnelicht

Kinderdagverblijf Zonnelicht in Den Bosch vlak bij de Oosterplas is een bijzondere plek. Elke dag worden kinderen begeleid in het ontwikkelen van zichzelf. Deze begeleiding gebeurt heel bewust met veel aandacht voor het natuurlijke ritme van het kind. Op een prachtige plek met veel groen, aandacht voor duurzaamheid en ruimte om op onderzoek te gaan. Onze missie? Gelukkige, liefdevolle en zelfbewuste kinderen die deze wereld een stukje beter maken.

Uitgebreid KDV ontwikkelings­programma

In de eerste jaren leggen kinderen de basis voor hun persoonlijkheid. Zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden vinden allemaal hun oorsprong in die eerste periode. Daarom is het belangrijk om op de kinderopvang hier bewust mee om te gaan. Bij KDV Zonnelicht gebruiken we het ‘Regenboogprogramma‘. Dit ontwikkelingsprogramma is bedoeld om kinderen ervaringen te geven van waaruit ze hun eigen kwaliteiten leren kennen en hun eigen grenzen tegenkomen. Zo zijn kinderen vanaf jongs af aan bezig met sociale en morele vorming, creatieve en intuïtieve ontwikkeling. Het pedagogische programma bij ons kinderdagverblijf in Den Bosch maakt gebruik van verschillende pedagogische stromingen zoals antroposofie, Montessori methode, Emmi Pikler en Solter. Het enige wat het kind nodig heeft is het vertrouwen, de aandacht, de aanmoediging en de uitdaging om zichzelf, anderen en de wereld te leren kennen.

Vanaf pagina 4

KDV Zonnelicht: Liefdevol & bewust team

Het team is deskundig en gaat met ieder kind een unieke liefdevolle relatie aan met oog voor wat het kind nodig heeft. De pedagogisch medewerkers besteden vanuit hun voorbeeldrol veel tijd aan hun eigen ontwikkeling en beroepsvaardigheden. Het voorbereiden en aanbieden van gerichte ontwikkelingsactiviteiten, muziek, dans, spel en uitdaging zijn dagelijks aan de orde. Het team werkt intensief samen om op alle vlakken van ontwikkeling te voorzien – met plezier!

“Bij Zonnelicht is er oprechte aandacht voor de behoefte van het kind.”

Ouders van Bas van Kampen – Vlijmen

Partnerschap met ouders

Ook bieden we ouders regelmatig cursussen en workshops aan op het gebied van opvoeding. Denk aan voeding, liefdevol grenzen stellen of zelfredzaamheid bevorderen bij kinderen.

Groen, gezond & duurzaam

De natuur is ons onderzoeksterrein, de plek waar we genieten en waar we in contact staan met de wereld. We leren kinderen op het kinderdagverblijf van alles over de natuur. De peuters krijgen wekelijks een lesje over dieren op de kinderboerderij. Hoe je met liefde zorgt voor planten en dieren. En ook hoe je duurzaam ermee omgaat zodat vele generaties na ons er ook van kunnen genieten. Op onze locatie is er veel aandacht voor buiten met natuurspeeltuin en de moestuin. Ook zijn de kinderen heel vaak te vinden bij de kinderboerderij bij de Oosterplas, met het kabouterbos en de vlindertuin. Natuurlijk is ook in ons voedingsbeleid veel aandacht voor duurzaam en gezond.

Openingsdagen en tijden

We zijn 50 weken per jaar op werkdagen geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Kinderdagverblijf Zonnelicht is gesloten op de volgende dagen:
Zomersluiting (31  juli t/m 4 augustus 2023)
Studiedagen (23 februari t/m 25 februari 2023)
Kerstvakantie (25 december t/m 29 december 2023)

Welkom bij kinderopvang Zonnelicht

Interesse in een rondleiding?