Baby’s

Persoonlijke aandacht & liefde

Ieder kind is uniek en heeft eigen unieke behoeften. Daarom krijgen baby’s op het kinderdagverblijf veel persoonlijke aandacht & zorg. De vaste gezichten op de groepen zorgen voor een vertrouwde omgeving voor jou en je kind. Het natuurlijke ritme van een baby in slaap en voeding wordt gevolgd. Op de babygroepen wordt gezorgd voor rust en ontspanning voor de allerkleinsten. Maar het allerbelangrijkste voor een jonge baby is liefde en aandacht. Onze babyleidsters kunnen dit als geen ander geven. Emotionele veiligheid is één van de basisbehoeften van een baby. We laten baby’s bijvoorbeeld nooit in hun bedje huilen omdat een baby daarmee vaak iets wil aangeven.

Uitgebreid ontwikkelings­programma

Om goed in te kunnen spelen op de behoefte aan ontwikkeling van de kinderen is er een bewuste keuze gemaakt voor babygroepen en peutergroepen (horizontaal). Zo bieden we bij de dreumessen veel activiteiten aan in groepjes van drie of vier kinderen zodat ze veel aandacht en rust krijgen, binnen het Regenboogprogramma waarin we de verschillende ontwikkelingsgebieden van een kind stimuleren. In de eerste twee jaar wordt een baby zich bewust van het lichaam en de zintuigen. Dagelijks krijgen kinderen tussen één en twee jaar klim & klauteractiviteiten aangeboden. De materialen in de ruimte voor lichamelijke ontwikkeling zijn specifiek op de leeftijd afgestemd. De zintuigen worden geprikkeld en aangesproken door ze te laten voelen, ruiken en zien. Bovendien gaan we elke dag even naar buiten om de kinderen zintuigelijk de natuur te laten ervaren in de babytuin.

De babyleidsters volgen het natuurlijke dagritme van een kind met betrekking tot slaap- en eettijden en observeren wat de individuele behoeften zijn, waarbij naar de ontwikkeling van de hele persoonlijkheid van het kind wordt gekeken.

“Geduldig, lief en warm voor de kinderen, geen moment met twijfel gebracht. ”

Ouders van Kiki Brouwers – Rosmalen

Welkom bij kinderopvang Zonnelicht

Interesse in een rondleiding?