Zonnelicht Kinderdagverblijf

inloggen | account maken
Inloggen  
 
 
 
Inloggen met bestaand account.
Aanmelden  
 
 
 
Om meer te kunnen zien op deze site kun je hier eenvoudig een account aanmaken.
Je ontvangt een e-mailbericht op het opgegeven e-mailadres, hierin vind je je inloggegevens.
Wachtwoord opnieuw instellen  
 
 
Vul de gevraagde gegevens in zoals hier gebruikt. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord op het opgegeven e-mailadres.
Peuterarrangement
Peuters van twee tot vier willen spelen en bewegen. Zo leren ze stap voor stap de wereld verkennen en ontdekken. Onze leidsters begeleiden dit proces ...
Peuters van twee tot vier willen spelen en bewegen. Zo leren ze stap voor stap de wereld verkennen en ontdekken. Onze leidsters begeleiden dit proces van zelfbewustwording en stimuleren kinderen hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Alles wat gebeurt, wat ze meemaken, kan daarbij worden gebruikt.

Samenwerkingsverband 0-13

Samenwerkingsverband 0-13: De Aquamarijn, De Driestroom, De Oberon en Zonnelicht. Zonnelicht Kindcentrum werkt samen met omliggende basisschole...
Samenwerkingsverband 0-13: De Aquamarijn, De Driestroom, De Oberon en Zonnelicht. Zonnelicht Kindcentrum werkt samen met omliggende basisscholen. 

Maatschappelijke voorzieningen als kinderopvang en onderwijs werken samen in een samenleving waarin ouders de zorg en arbeidstaken gescheiden uitvoeren. Voorzieningen in woon- en leefomgeving dienen aan te sluiten bij de behoefte van ouders en kinderen vandaag de dag. Uitgangpunten voor samenwerking zijn geformuleerd door de ontwerpgroep 0-13 in de gemeente Den Bosch en door de projectgroep 0-13 overgenomen. ‘Na school samen doen’ is ‘Samen doen’ geworden. Niet alleen op organisatorisch maar ook op inhoudelijk niveau zullen de kwaliteiten van de Aquamarijn en Zonnelicht Kindcentrum, De Driestroom en Zonnelicht Kindcentrum enOberon en Zonnelicht Kindcentrum een bijdrage leveren aan het ontwikkelingsproces van het kind. 

Zonnelicht Kindcentrum maakt gebruik van drie locaties voor de peuterarrangementen: basisschool De Driestroom (Rozenpoortje), basisschool De Aquamarijn (Tierlantijn) en basisschool Oberon (de Toverboom).

Rozenpoortje

Het Rozenpoortje bevindt zich op het terrein van basisschool  De Driestroom aan de Waalstraat 28 in ’s-Hertogenbosch. Het peuterarrangement heef...
Het Rozenpoortje bevindt zich op het terrein van basisschool De Driestroom aan de Waalstraat 28 in ’s-Hertogenbosch. Het peuterarrangement heeft een grote speelruimte en 2 peuterleidsters. Kinderen van 2 - 4 jaar zijn van harte welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 8.30 tot 13.00 uur in een peutergroepje met maximaal 16 kinderen en twee peuterleidsters. 

Het Rozenpoortje biedt peuters zowel structuur als beschutting, zodat de kinderen zich veilig voelen en vol vertrouwen kunnen spelen met speelgoed van veelal natuurlijke materialen. Naast het vrije spel, dat met name de fantasie van de kinderen stimuleert, is er ook aandacht voor verschillende vormen van bewegingsspel ter ondersteuning van de fijne en grove motorische ontwikkeling van het kind. Het gezamenlijk eten en drinken is een vast rustpunt gedurende de ochtend. De voeding is verantwoord en van biologische kwaliteit. Tijdens de maaltijd worden de peuters al vertrouwd gemaakt met een goede sociale omgang.

Tierlantijn

De Tierlantijn is gelegen in het gebouw van De Aquamarijn aan de Waalstraat 50, te 's-Hertogenbosch. Dit gebouw ligt pal achter het gebouw van Zonne...
De Tierlantijn is gelegen in het gebouw van De Aquamarijn aan de Waalstraat 50, te 's-Hertogenbosch. Dit gebouw ligt pal achter het gebouw van Zonnelicht. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen maandag tot en met donderdag in de ochtend bij de Tierlantijn terecht, waar ze worden opgevangen door twee leidsters. Het peuterarrangement is gebaseerd op het pedagogische beleid van Zonnelicht met begeleidingsstijl en materiaal vanuit de pedagogische visie van de Montessorischool. 

Peuterarrangement Tierlantijn werkt aan de hand van het VVE programma. Aan de hand van de activiteiten wordt er met de kinderen onder andere gewerkt aan de lichamelijke ontwikkeling, zintuiglijke ontwikkeling, intellectuele ontwikkeling, creatieve ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Toverboom

De Toverboom is gelegen in het gebouw van de Oberon aan de Waalstraat 52, te ’s-Hertogenbosch naast de kleuterklas. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen h...
De Toverboom is gelegen in het gebouw van de Oberon aan de Waalstraat 52, te ’s-Hertogenbosch naast de kleuterklas. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen hier in de ochtend terecht van maandag tot en met donderdag. Het peuterarrangement is gebaseerd op het pedagogische beleid van Zonnelicht, welke aansluit op het pedagogisch beleid van Oberon.

Peuterarrangement de Toverboom werkt aan de hand van het VVE programma. Aan de hand van de activiteiten wordt er met de kinderen onder andere gewerkt aan de lichamelijke ontwikkeling, zintuiglijke ontwikkeling, intellectuele ontwikkeling, creatieve ontwikkeling en de taalontwikkeling.

peuters willen bewegen en spelend leren

Spelenderwijs leren peuters de wereld van mensen, dieren en planten kennen. Door actief bezig te zijn leren ze hun positie bepalen en naar hun eigen w...
Spelenderwijs leren peuters de wereld van mensen, dieren en planten kennen. Door actief bezig te zijn leren ze hun positie bepalen en naar hun eigen wil te luisteren. Het respect dat ze ontvangen en de ruimte die ze hierbij krijgen helpen in het proces van zelfbewustwording.
Peuters ontdekken de realiteit en leren daar mee om gaan op sociaal, emotioneel en spiritueel niveau.

verkennen en ontdekken: veilig en vertrouwd

Als het weer het toelaat gaan de kinderen naar buiten: lekker bezig in speeltuin, zandbak of in onze eigen tuin. Veilig en vertrouwd kunnen ze zo de w...
Als het weer het toelaat gaan de kinderen naar buiten: lekker bezig in speeltuin, zandbak of in onze eigen tuin. Veilig en vertrouwd kunnen ze zo de wereld en zichzelf verder verkennen.
Geleidelijk krijgen peuters ook meer belangstelling voor andere kinderen van dezelfde leeftijd. Vrij spel en fantasie gaan een steeds grotere rol spelen. Dat alles vraagt om uitdrukkingsvermogen, om een uitbreiding van zinsbouw en woordenschat.

belangrijke rol voor leidsters

De leidsters van Zonnelicht Kindcentrum spelen bewust in op deze ontwikkelingen. Met veel ruimte voor de eigen ideeën van kinderen. Onze leidsters st...
De leidsters van Zonnelicht Kindcentrum spelen bewust in op deze ontwikkelingen. Met veel ruimte voor de eigen ideeën van kinderen.
Onze leidsters stimuleren de creatieve ontwikkeling op allerlei manieren. Door te luisteren en aandacht te geven, mee te spelen en verhalen te (helpen) vertellen. We helpen kinderen anderen duidelijk te maken wat ze bedoelen en willen. Ook doen we veel aan dans, muziek, beweging en beeldende vorming. Zo stimuleren we zelfexpressie.

Door een afwisselend aanbod proberen we zo goed mogelijk in te spelen op de verschillen tussen kinderen. Onze leidsters spelen een belangrijke rol in dit proces van zelfbewustwording. Daarom besteden we binnen Zonnelicht Kindcentrum veel aandacht aan de sfeer en het creëren van een liefdevolle omgeving, en werken we met een speciaal programma.

• Aanmeldingsformulier   • E-mail: tierlantijn@zonnelicht.nl rozenpoortje@zonnelicht.nl ...
Aanmeldingsformulier 
• E-mail: tierlantijn@zonnelicht.nl
rozenpoortje@zonnelicht.nl

21