Zonnelicht Kinderdagverblijf

inloggen | account maken
Inloggen  
 
 
 
Inloggen met bestaand account.
Aanmelden  
 
 
 
Om meer te kunnen zien op deze site kun je hier eenvoudig een account aanmaken.
Je ontvangt een e-mailbericht op het opgegeven e-mailadres, hierin vind je je inloggegevens.
Wachtwoord opnieuw instellen  
 
 
Vul de gevraagde gegevens in zoals hier gebruikt. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord op het opgegeven e-mailadres.
Cursussen
Indien er bij onderstaande activiteiten een prijs vermeld staat, is de activiteit ook toegankelijk voor kinderen die geen gebruik maken van de BSO van...
Indien er bij onderstaande activiteiten een prijs vermeld staat, is de activiteit ook toegankelijk voor kinderen die geen gebruik maken van de BSO van Zonnelicht. De overige activiteiten zijn enkel voor de kinderen die gebruik maken van de BSO van Zonnelicht.

Aanbod marktplaatsactiviteiten & 21st century skills

Knutselen met stofjes Tijdens deze marktplaatsactiviteit werken we met verschillende stukjes stof. We toveren deze stukjes stof...
Knutselen met stofjes

Tijdens deze marktplaatsactiviteit werken we met verschillende stukjes stof. We toveren deze stukjes stof om tot bijvoorbeeld een leuke sleutelhanger, een zakje, een kussen, een mooie hanger, of wanneer je zelf een leuk idee bedenkt, kunnen we hier ook aan gaan werken! De bedoeling is dat je, door middel van het werken met naald en draad, de stofjes aan elkaar naait. Dat betekent heel precies werken. Ook kunnen we nog werken met kraaltjes, zodat we een heel leuk effect krijgen. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal in elkaar komen knutselen!

Data: 4 maal op donderdag vanaf 19 januari
Tijd: 15:45 – 16:30 uur                
Leeftijd
: 4 t/m 8 jaar
Prijs: n.v.t.                                  
Docente
: Sigi Remmits
Locatie: Pluto-groep

21st century skills: creativiteit, expressie, zelfregulering


Gym (4 + 5 jarigen)

De gymactiviteiten voor deze leeftijdsgroep bestaan o.a. uit tikkertje, balspellen, verstopspelletjes, klimmen, zakdoekje leggen, parcours lopen, etc. en vrij bewegen met diverse activiteiten.

Data:  op dinsdag tijdens schoolweken
Locatie: Gymzaal Oberon
Tijd: 15.45 uur- 16.45 uur
Leeftijd: 4-5 jaar
Prijs: n.v.t.
Docenten: Sigi Remmits en Chantal van Althuis

21 st century skills: samenwerken, expressie, eigenwaarde


Gym (6 + 7 jarigen)

In de sporthal van de Rijnstraat gaan we balspellen spelen, zoals hockey, voetbal, trefbal en slagbal. We kiezen elke middag met elkaar welk spel we gaan doen. Eventueel kunnen er in kleinere groepen twee spellen naast elkaar in de gymzaal gespeeld worden.
We gaan lekker bewegen en plezier maken!
Je kunt deze bijeenkomsten ook eigen ideeën voor sport en spel aandragen. En als je het leuk vindt, kun je ook een stukje lesgeven aan anderen in de sport of het spel dat jij leuk vindt!

Data: wekelijks op dinsdag tijdens schoolweken.
Locatie: Sporthal Rijnstraat
Tijd: 15.45-16.45 uur
Leeftijd: 6-7 jaar
Max. aantal kinderen: 15
Prijs: n.v.t.
Docent: Ellen van Tuijl

21 st century skills: samenwerken, leiderschap


Kleibeelden boetseren

Wil je leren hoe je van klei een toren bouwt? Zou je graag een mooie schaal of vaas willen maken? Of ben je benieuwd hoe je met verschillende kleuren klei je lievelingsdier kunt maken? Kom dan naar de marktplaats Kleibeelden boetseren.
Elke week maken we een ander werkstuk waarin je leert een beeld op te bouwen uit stukjes of juist vanuit één groot stuk klei een prachtig figuur te maken. We oefenen met verschillende technieken om de beelden te versieren.
We maken de beelden van fijne chamotte klei. Deze klei komt van de rivier en er zitten weinig steentjes in, zodat de klei zacht aanvoelt en makkelijk te bewerken is. De klei is er in de kleuren wit, rood, bruin en geel.

Data: 3 maal op maandag vanaf 14 februari 2017
Tijd: 15:45 – 16:45 uur                
Leeftijd: 5-7 jaar
Prijs: n.v.t.                       
Docente: Barbara Verhoef

21st century skills: creativiteit, expressie, zelfstandigheid


Kaarsen versieren met bijenversierwas

In deze marktplaatsactiviteit gaan we in twee bijeenkomsten kaarsen versieren met bijenversierwas. Bijenversierwas is dunne bijenwas die je in allerlei vormpjes kunt kneden. Deze kan je vervolgens op de kaars plakken. Zo kun je een kaars op jouw eigen manier versieren. Na de twee bijeenkomsten mag je jouw kaars mee naar huis nemen.

Data: 2 keer op donderdag:  16 maart & 30 maart.
Locatie: in de hal bij de Toermalijn en de Smaragdgroep
Tijd: 15:45 – 16:30 uur                
Leeftijd
: 8 t/m 12 jaar
Prijs: n.v.t.                        
Docente
: Ellen van Tuijl
Max. aantal deelnemers: 8

21 st century skills: creatief denken, esthetisch denken


Houtbewerken

In vier lessen houtbewerking gaan we samen boomstamtorens, vogeltjes en andere ontwerpen maken. We gebruiken hout en andere natuurlijke materialen, zoals takken, bladeren, boomstammen, e.d.
We werken met handgereedschappen zoals zagen, spijkers, hamer, en handboren.

Doe gezellig mee en laat je creativiteit spreken met het hout.

Data: 4 maal op donderdag:  9 t/m 30 maart 2017
Locatie: kinderatelier
Tijd: 15:30 – 16:45 uur
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: € 35,-

Korting: kinderen betalen € 20,- indien ze op donderdag gebruik maken van de BSO van Zonnelicht.
Docent: Yonatan Carmel (www.livingwoods.nl)

21st century skills: zelfstandigheid; duurzaamheid


Djembé

In de djembé-lessen leren kinderen diverse ritmes te bespelen en hun creativiteit te uiten op de grote Afrikaanse trom. Afhankelijk van de leeftijd wordt er tijdens het muziek maken naast de  djembé ook gebruik gemaakt van Afrikaanse fluiten en andere instrumenten en van zang en verhalen.
De kinderen beleven veel plezier aan het muziek maken. De enthousiaste en duidelijke begeleiding van djembé-docent John Dakpo maakt dat het voor de kinderen een enerverende belevenis is, waarin ze op een prettige manier worden uitgedaagd om hun muzikaliteit te ontdekken en verder te ontwikkelen. Op een speelse en energieke manier ontwikkelen de kinderen hun gevoel voor ritme, maat en samenspelen, oefenen ze zelfbeheersing en leren ze goed luisteren. Er is veel ruimte voor creatieve expressie.

Djembé-les is heel geschikt voor kinderen die gevoel voor ritme hebben en graag bewegen. De djembé-lessen zijn een goede gelegenheid voor hen om met hun hele lichaam muziek te maken.

Een vast onderdeel van de cursus is de jaarlijkse voorstelling. Optreden voor publiek geeft kinderen voldoening en helpt hen om zich ook op andere gebieden met zelfvertrouwen te presenteren. De presentatiedatum is 21 mei 2017.

Uitproberen? Het is mogelijk om een gratis proefles aan te vragen.

Data: Donderdagmiddag,   
Tijd: 16.30 - 17.00 uur
Leeftijd: 4 – 12 jaar
Lengte: De cursus bestaat uit ca. 38 lessen van een half uur, van 15 september 2016 t/m 13 juli 2017
Kinderen kunnen zonder problemen later instromen.
Bij instromen op 9 februari 2017 of daarna worden 19 weken in rekening gebracht.

Prijs: Voor een half seizoen vanaf 9 februari 2017: € 95,- (19 lessen).
Korting: Zonnelichtkinderen betalen € 67,00.

21st century skills: eigenwaarde, balans in klein denken en groot denken, samenwerken, inspireren

Docent: John Dakpo  
John Dakpo is bekend om zijn kleurrijke en originele optredens, lessen en workshops en om zijn gevarieerde gebruik van exotische instrumenten en van oorspronkelijke zang en dans. In de djembé-lessen komen diverse elementen hiervan terug.


Basketbal

Een combinatie van spel en instructie. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende elementen die horen bij het spelen van basketbal, zoals (schot)techniek en dribbelen. Deze getrainde onderdelen worden geïntegreerd in een partijvorm (vier tegen vier) aan het einde van de les. De nadruk ligt hierbij vooral op het samenwerken. Ieder kind in een team moet de bal hebben gehad alvorens een punt gemaakt kan worden.

Data: 6 keer op dinsdag vanaf 21 februari (m.u.v. de carnavalsvakantie)
Locatie: Sporthal Rijnstraat
Tijd: 15:30 – 16:30 uur           
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Prijs: n.v.t.                   
Docent: Sébastien van der Geld
Max. aantal deelnemers: 8

21 st century skills: samen werken, concentratie


Uitbeelden van muziek

Bij de activiteitenreeks 'Uitbeelden van muziek' gaan kinderen in een lessenreeks van vier bijeenkomsten een voorstelling maken en uitwerken die zij ervaren bij het horen van muziek. Elke les begint met een stiltemoment waarbij de kinderen innerlijke rust vinden en leren bij zichzelf te blijven. De eerste twee lessen zijn gericht op het uitbeelden/tekenen van beelden die bij de kinderen naar boven komen, op het moment dat ze een muziekstuk (filmmuziek, licht-klassiek) horen. De derde en vierde les staan in het teken van het collectief uitbeelden van muziek. Dit wordt in de vorm van een gezamenlijke dans (derde les) en een non-verbaal toneelstuk (laatste les) gedaan. Belangrijk hierbij is dat kinderen ontdekken dat iedereen een andere voorstelling kan hebben en dat deze ideeën uitgewisseld kunnen worden, opdat er een collectieve manier van uitbeelden ontstaat.

Data: 4 keer op maandag vanaf 6 maart.
Locatie: Spiegelzaal
Tijd: 15:30 – 16:30 uur           
Leeftijd
: 8 t/m 12 jaar
Prijs: n.v.t.                    
Docent
: Sébastien van der Geld
Max. aantal deelnemers: 8

21 st century skills: creativiteit, samenwerken, zelfregulering


Zintuigspellen

Scherp je zintuigen!

Gedurende een reeks van vier lessen gaan we in de gymzaal aan de gang met spelletjes die gericht zijn op onze zintuigen: horen, zien, voelen en ruiken. Door middel van spelletjes gaan we onszelf en elkaar beter leren kennen en worden we ons meer bewust van onze zintuigen. Ook samenwerking, concentratie en vertrouwen speelt hierbij een grote rol. Lukt het je bijvoorbeeld om een ander geblinddoekt over een parcours te begeleiden? Of kun je door goed te luisteren, horen hoeveel kinderen er achter je zijn gaan zitten? Lukt het je om met je ogen dicht een bal over te rollen naar een ander? En kun je met je ogen dicht voelen welk kind er voor je staat? Hier zul je tijdens de lessen achter gaan komen!

Data:
4 t/m 6 jaar: Dinsdag 14 maart, Dinsdag 21 maart, Dinsdag 28 maart, Dinsdag 4 april
5 t/m 7 jaar: Donderdag 6 april, Donderdag 13 april, Donderdag 11 mei, Donderdag 18 mei
Tijd: 15.45 - 16.30                 
Docente
: Chantal van Althuis
Prijs: n.v.t.                  
Locatie: Gymzaal Oberon    

21st Century Skills: zelfbewustwording, probleemoplossend vermogen, samenwerking, (zelf)vertrouwen, concentratie, creativiteit, innovatief denken.


Symbolen mandala tekenen

Tijdens de eerste bijeenkomst gaat Lisette je vertellen over symbolen en hun betekenis en laat ze je verschillende symbolen zien, uit de oudheid, maar ook symbolen van nu. Daarnaast gaan we kijken wat voor jou persoonlijk belangrijke symbolen zijn.
Door middel van knippen en scheuren uit tijdschriften ga je een collage maken met dingen die voor jou belangrijk zijn. Denk aan kleur, vormen, bloemen, voorwerpen en ook woorden.

De tweede en derde bijeenkomst gaan we aan de slag met het maken van jouw persoonlijke symbolen mandala.
Je kiest een vorm uit en gaat aan de slag om jouw kleuren, symbolen, voorwerpen er in te verwerken.
Aan het eind van de derde bijeenkomst kijken we naar elkaars werk en blikken we terug op de drie bijeenkomsten.

Data: donderdag 9 maart,  donderdag 23 maart en donderdag 6 april
Locatie: In het TSO lokaal in de Oberon (boven in gang laatste lokaal)
Tijd: 15:45 – 16:45 uur                
Leeftijd
: 7 t/m 12 jaar
Prijs: n.v.t.                        
Docente
: Lisette Smulders
Max. aantal deelnemers: 6

21 st century skills: creativiteit, verbeeldingskracht, eigenheid


Papier maché

We gaan tijdens deze marktplaatsactiviteit aan de slag met kranten, verf en veel lijm! We beplakken een grote ballon totdat deze in zijn geheel beplakt is en gedurende de 6 weken dat we deze activiteit gaan doen toveren we de ballon om tot een zelfontworpen kunstwerkje! Het eindresultaat kan verschillende vormen hebben, zoals bijv. een dier, een vogelnestje of zelfs een bijenkorf.

Data: 4 keer op dinsdag:  11 & 18 april, 9 & 16 mei.
Locatie: Plutogroep                   
Max aantal deelnemers: 10
Tijd: 15:45 – 16:45 uur               
Leeftijd: 5 t/m 7 jaar
Prijs: n.v.t.                       
Docente: Sigi Remmits

21 st century skills: ontspanning; creativiteit; autonomie; aandacht


Koken vanuit je hart

Wil jij leren koken vanuit je hart? We maken gebruik van diverse veganistische recepten. Wat houdt veganistisch koken in? Welke specerijen, kruiden en ingrediënten worden er gebruikt? Dat leer je allemaal tijdens deze marktplaatsactiviteit! Ben jij er benieuwd naar, schrijf je dan in!

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

* Gezonde voeding/recepten;
* Diversiteit in eten;
* Wat houdt veganistische voeding in;
* Wat kunnen specerijen/kruiden voor je lichaam betekenen;
* Bewustwording en kennis over gezonde voeding;
* Samenwerken en op een ontspannen manier bezig zijn met het maken van eten;

De recepten bestaan o.a. uit: veganistische recepten zoals de purple smoothie (paarse smoothie), Chai Thea (Indiaase thee), Spinach puff pastries (spinazie/tofu flapjes) en baked kale chips (boerenkool chips)

Data:
4 keer op maandag:  8 t/m 29 mei.
4 keer op donderdag: 15 juni t/m 6 juli.
Locatie: Toermalijn-groep
Tijd: 15:45 – 16:30 uur                
Leeftijd
: 6 t/m 12 jaar
Prijs: n.v.t.                       
Docente
: Anoeska Gerrits
Max. aantal deelnemers: 6 – 8

21 st century skills: samenwerken, sociale- en culturele vaardigheden, creativiteit


Dans jezelf in balans met yogadans!

Yogadans is een unieke combinatie van yoga, dans, ademhaling, beweging en het chakra-systeem.

Het combineren van de disciplines yoga en dans zorgt ervoor dat beiden elkaar goed versterken. Je leert zowel naar binnen als naar buiten te keren. Heel gericht en met veel plezier! Yoga en dans hebben een positieve uitwerking op lichaam en geest. Je krijgt meer energie, maar wordt tegelijkertijd ook rustiger. Je wordt soepeler, voelt je fit en je concentratie en creativiteit worden bevorderd.
Er zijn vele overeenkomsten te benoemen bij de combinatie yoga en dans.
Benieuwd naar wat voor positieve effecten deze combinatie op jou kunnen hebben? Doe dan gezellig mee!

Data: 4 keer op dinsdag: 9, 16, 23, 30 mei
Tijd: 15.45-16.45 uur
Leeftijd: 4 t/m 9 jaar
Prijs: n.v.t.
Docente: Marlieke van den Brandt

21 st century skills: ontspanning, balans in klein en groot denken, eigenwaarde


Keramiek en Raku stoken

Onderwaterwereld

Water en vuur... de tegenstelling die we gaan verenigen tijdens deze workshop.
Bedenk zelf welke wezens onder water wonen. Maak een tekening of neem een foto mee.

We kunnen een vis maken door het zij aanzicht van de vis twee keer uit een plak klei te snijden.
De ene vorm krassen we in spiegelschrift in ten opzichte van de andere. Dan plakken we ze aan elkaar en blazen ze op met een rietje. De aanhechtingen versnijden we tot vinnen.
Na het biscuit bakken brengen we glazuur aan.

Op de woensdagmiddag gaan we de waterwezens glazuur stoken. Raku stoken is een Oosterse manier van het stoken van klei. Het woord Raku staat kortgezegd voor genieten. Je beleeft het hele proces van verstenen van de klei in versneld tempo. Alle vijf de elementen komen aan bod. Vanzelfsprekend de aarde, met de klei. Water in het glazuur en bij het afkoelproces. Lucht zorgt voor spannende craquelé effecten tijdens het versneld koelen van je werkstuk, het vuur is het element dat de stook tot 1000 ºC verhit en het vijfde element, de ruimte, is het element waarin het proces van Rakustoken kan ontstaan.

Hulp van de ouders/ verzorgers wordt op prijs gesteld.
Zorg ervoor dat je tijdens de stookdag kleding van natuurlijke stoffen draagt en geen blote armen of benen in verband met de hitte.

Data:  3 maal op donderdag: 18 mei, 1 juni en 8 juni & een dubbele les op woensdag 21 juni
Locatie: kinderatelier
Tijd: 15.30-16.45 uur  en voor de dubbele les op 21 juni van 13.15-16.45 uur
Docente: Ine van Grinsven
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: € 35,-
Korting: kinderen betalen  € 25,- indien ze op woensdag of donderdag gebruik maken van de BSO van Zonnelicht.

21 st century skills: zelfstandigheid; duurzaamheid


Magisch schilderen

Heb je zin om te schilderen met alle kleuren van regenboog? Wil je leren hoe je met natuurlijke materialen verschillende soorten afdrukken kunt maken op papier? Lijkt het je leuk om te experimenteren, kleuren te mengen en nieuwe manieren van schilderen te leren? Kom dan meedoen met de marktplaats Magisch schilderen waarbij je je eigen unieke schilderij op papier of karton kunt toveren.
We werken met acrylverf, papier, karton, wol, natuurlijke en restmaterialen.

Data: 3 maal op dinsdag: 23 mei, 30 mei, 6 juni
Tijd: 15:45 – 16:45 uur           
Leeftijd: 4-7 jaar
Prijs: n.v.t.                   
Docente: Barbara Verhoef

21st century skills: creatief denken, expressie, innovatief, eigenheid, verbeeldingskracht


Theatersport

Theatersport is een energieke, dynamische manier om d.m.v. bepaalde games, leuke, grappige, spannende en ontroerende scenes neer te zetten. Dit gebeurt geheel improviserend, dus niks is ingestudeerd.

Deze cursus is geschikt voor zowel gevorderden als nieuwe spelers.Dus als je jouw theater skills verder wilt ontwikkelen, schrijf je dan vooral in.

Data: 6 maal op donderdag van 11 mei t/m 22 juni.
Tijd: 15:30 – 16:30 uur
Leeftijd: 8-12 jaar
Prijs: n.v.t.
Docente: Wendy Ekels

21 st century skills: Innovatief denken, samenwerken


Moestuin

In het voorjaar gaan we de moestuin weer klaarmaken om groente en fruit te kunnen zaaien, te kunnen laten groeien en uiteindelijk te kunnen oogsten.
De moestuin is een marktplaatsactiviteit van elke BSO groep en het werken in de moestuin rouleert tussen de groepen onderling.
In de BSO lokalen worden diverse zaadjes ontkiemd en voorgegroeid, zodat alles een vliegende start kan maken in de vaste grond zodra de vorst voorbij is.
Middels het werken in de moestuin doen kinderen ervaring op met het kweken van groenten en planten, zoals o.a. sla, spinazie, aardbeien, bonen, wortels, zonnebloemen, etc.

Wanneer: vanaf het voorjaar, elke BSO groep gaat ongeveer 1 keer in de drie weken naar de moestuin.
Locatie: moestuin naast de Oosterhoeve
Leeftijd: 4-12 jaar
Tijd: 15.45- 16.45 uur
Prijs: n.v.t.
Docenten: BSO leerkrachten

21 st century skills: duurzaam denken, samenwerken

21